Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Lyžařské informace

Lyžařské regiony v Itálii

Lyžařské oblasti v Itálii

Lyžařské areály v Itálii

Lyžařská střediska v Itálii

Jižní Tyrolsko

Trentino

Lombardie

Valle d'Aosta

Friuli

Piemonte

Benátsko

Abruzzo

Dolomiti Superski

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Lyžování v Itálii: 3 ideální střediska pro rodiny s dětmi

HoryLyžařská sezóna se kvapem blíží a rodiny zbožňující dovolenou na sněhu již jistě oprašují své vybavení. Je nejvyšší čas zabookovat zájezd. Kam to bude letos? Pomůže vám náš malý průvodce areály, kde jsou děti vítány a rodiče nepřijdou o svůj rychlý sjezd.

 

 

 

1. Livigno

Areál Livigno, nacházející se v oblasti Alta Valtellina, je trochu opomíjeným lyžařským pokladem. Především, pokud si s rodinou rádi užíváte jarního slunce nebo mírných cen vedlejší sezóny. Vysoko položené sjezdovky Livigna vás nezklamou, ať je duben, nebo začátek listopadu.

Doslova královské lyžování celou vaši rodinu čeká na ultraširokých lyžařských tratích Livigna, kterým se familiárně říká „dálnice“. Lyžaři s gustem sjíždějí dlouhými carvingovými oblouky, děti zde zase mají dostatek místa na sjezd podle svého tempa.

2. Passo Tonale

Jedno z těch výše položených italských středisek Passo Tonale se nachází v sedle pohoří Adamello ve výšce 1 882 metrů. Z něj se důmyslnou sítí sjezdovek můžete dostat po ledovci Presena až do závratných 3 000 metrů. Proto je Passo Tonale ideální volbou pro „okrajové měsíce“ sezóny – jistotu kvalitní sněhové pokrývky tu totiž budete mít kromě letních měsíců téměř po celý rok.

Tato lyžařská oblast se vlastně skládá ze dvou lokací – samotného Passo Tonale a Ponte di Legno. V roce 2006 byly obě části ale propojeny moderní kabinovou lanovkou, k níž navíc přibyla i rozšířená sjezdovka. Celá oblast tak dostala nové jméno AdamelloSki a s celkovým počtem 100 kilometrů sjezdovek za cenu jednoho skipasu nabízí neuvěřitelné lyžařské vyžití zapáleným sportovcům i rodinám s dětmi.

Jižní pláně Passo Tonale, propletené modrými a červenými tratěmi, jsou ideální pro celodenní rodinné relaxační sjíždění. Pro ty, co nemohou být bez adrenalinu, je tu slavná černá sjezdovka s názvem Paradiso, sahající až na vrchol hory.

3. Kronplatz

Kronplatz, neboli také italsky Plan de Corones, se již léta drží na špici těch nejlepších italských středisek v poměru cena – výkon. Pokud zvolíte jako svou výchozí lokaci pro týdenní dovolenou Kronplatz, můžete si každý den vychutnat lyžování někde jinde. Kronplatz je totiž součástí rozsáhlého superareálu Dolomiti Superski, kde ve 12 lokálních vzájemně propojených střediscích můžete vyzkoušet téměř 1200 km sjezdovek.

Úžasné zázemí hlavně pro děti spočívá v dokonalém propojení jednotlivých sjezdovek rozličnými lanovkami, vleky, výtahy a mezistanicemi – bez toho, abyste museli sundávat z nohou lyže. Všechny trasy jsou perfektně značeny. Integrovanou permanentku pro celý areál Dolomiti Superski dostanou navíc od 15. března do 6. dubna 2014 děti zcela zdarma. O voucher můžete požádat předem ve svém hotelu.

 

 
Tagy: , , , ,



4 komentářů k článku “Lyžování v Itálii: 3 ideální střediska pro rodiny s dětmi”

  1. Pepik Vostrý 25.02.2014 v 19:00

    Lyžování v Itálii je skutečně to nejlepší, co může být. Vyzkoušel jsem a mohu jenom doporučit.
    Pokud si chcete zalyžovat navštivte Alpy

  2. Souhlasím, teď na konci zimy je možné navíc najít levné ubytování i u velkých středisek. Třeba u Passo San Pellegrino ve Falcade jsem našel za 320 kč za noc – ubytování Falcade

  3. No já když už bych volil delší cestu, tka bych asi zavítal do Francie na Alpy. Ale za mě stále vede lyžování v Rakousku. Co se týká cesty – je to kousek. Co se týče peněz – je to za dobrou cenu. Co se týká lyžování – tak je poměrně na vysoké úrovní. Zajezdí si snad každý.

  4. 2consistent 13.01.2022 v 02:49

    3solstice


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist