Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Lyžařské informace

Lyžařské regiony v Itálii

Lyžařské oblasti v Itálii

Lyžařské areály v Itálii

Lyžařská střediska v Itálii

Jižní Tyrolsko

Trentino

Lombardie

Valle d'Aosta

Friuli

Piemonte

Benátsko

Abruzzo

Dolomiti Superski

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Kronplatz – Plan de Corones

Kronplatz je zcela právem nazýván jedničkou mezi skiareály v Jižním Tyrolsku. Nabízí totiž 105 kilometrů dlouhé sjezdovky všech úrovní, černé adrenalinové sjezdy do údolí, moderně vybavený snowpark i široké kulturní vyžití po prolyžovaném dnu. České lyžaře jistě potěší i dobrá dostupnost střediska a zvýhodněné skipasy. To vše nabízí jen Kronplatz.



Kronplatz je jedno z nejbližších středisek v rámci Dolomity SuperSki. Celý areál prakticky těží z jediné 2275 metrů vysoké hory a kvalitního technického zázemí. To ale není jediný důvod, proč byste měli právě Kronplatz navštívit. Další jeho výhody jsou následující:

Popis střediska – Kronplatz – Plan de Corones

LYŽOVÁNÍ Počet / Km PŘEPRAVA   INFORMACE
Modré sjezdovky: 31 / 50 km 5 Nadmořská výška: 975 - 2 273 m
Červené sjezdovky: 16 / 33 km 22 Převýšení areálu: 1 298 m
Černé sjezdovky: 7 / 26 km 0    
Snowboard park: 3 5 Z Prahy: 635 km
Běžkařské tratě: 200 km 0 Z Brna: 710 km
Celkem sjezdovek: 54 / 109 km Celkem: 32 Celková kapacita: 66 400 osob/h

Kronplatz – Plan de Corones

O Kronplatz lze prohlásit, že je střediskem, jenž se nebojí inovací. Nabízí totiž moderní přepravní kapacity, které nemají konkurenci nejen v Jižním Tyrolsku, ale ani v celoevropském měřítku.

Kronplatz je jedinečné i v tom, že má k dispozici dvojnásobný počet kabinových lanovek k součtu sedaček a vleků. Očekávat tedy můžete rychlou přepravu a absolvovat tak co nejvyšší počet sjezdů.

Další výhodou Kronplatz jsou nekonečné sjezdy do Valdaory, Riscone a San Vigilia di Marebbe. Oceníte jistě také možnost výběru sjezdovky podle pohybu slunce či kvality sněhu a v neposlední řadě i příležitost najezdit denně několik kilometrů bez nudných přejezdů. Ne nadarmo je tedy Kronplatz nazýván mekkou fanatických lyžařů.

Ovšem na své si přijdou i milovníci lanovek. Konkrétně Piccolina vedoucí do údolí Badia Vás přesvědčí o tom, že ve středisku Kronplatz můžete počítat se 100 kilometry vzájemně propojených a skvěle upravených sjezdovek. Stejně tak nebudete ochuzeni ani o náročné „černé padáky“ či 2 dlouhé černé sjezdovky do Riscone se severní orientací. Aby bylo Vaše lyžařské vyžití maximální, doporučujeme pořídit si celoplošný skipas, jenž Vás zavede až k Alta Pusteria a Valle Isarco či k Alta Badia, která je napojena na Sella Rondu.

Obáváte-li se v Kronplatz nedostatku sněhu, není nejmenší důvod. I když jeho nadmořská výška není ideální, sněhové podmínky jsou zde obvykle dobré a pokud není sněhová nadílka zrovna nejbohatší, na řadu přichází 100% umělé zasněžování.

Tvůrci střediska však mysleli i na snowboardisty. Pro ně v Kronplatz vybudovali snowpark s U-rampou. Také milovníci jiných sportovních aktivit si přijdou na své. Je tu pro ně připraven bazén, relaxační centrum, bowling či tenis. O zábavu je tedy v Kronplatz naprosto postaráno.

Za obrovskou přednost střediska lze považovat i okolní města Valdoare, Brunico či San Vigilio di Marebbe. Těšit se můžete na historická centra, tyrolskou kuchyni i na výhled na nejkrásnější panoramata Dolomit. V neposlední řadě nemůžeme opomenout zmínit dobrou dostupnost z ČR (přes brennerskou dálnici) a dobré ceny za ubytování v apartmánech.

Kronplatz – Plan de Corones

Nevýhodou lyžařského střediska Kronplatz je hlavně absence zajímavých skitourů. Problématická může být rovněž kvalita sněhu v jarním období, a to v nižších polohách sektoru Valdaora a San Vigilio di Marebbe.

Ve prospěch Kronplatz nemluví u těch, kteří se neradi na chvíli vypínají z lyží, ani převaha kabinových lanovek. Jako další nevýhodu můžeme jmenovat i přeplněnost sjezdovek a z toho pramenící nedostatek klidu. A jako závěrečné mínus uvedeme vyšší ceny za ubytování a také častá totální vyprodanost.

Skipasy – Kronplatz – Plan de Corones

V Kronplatz – Plan de Corones jsou k dispozici 2 typy skipasů:


Kronplatz – Plan de Corones
Platí pro hlavní skiareál Kronplatz a pro dalších 5 lyžařských areálů v okolí.

Dolomiti Superski
Platí neomezeně ve všech 12 střediscích Dolomiti Superski.

Vybavení střediska – Kronplatz – Plan de Corones

    Sport a zábava

  • Sáňkařské dráhy
  • Paragliding a tandemové seskoky
  • Bruslení
  • Krytý plavecký bazén
  • Tenis
  • Squash
  • Bowling
  • Noční lyžování
  • Lyžařské školy
  • Dětské parky
  • Lázně
  • Zdarma kyvadlová autobusová doprava
  • Půjčovna lyží a servis
  • Samoobsluha
  • Obchod se sportovními potřebami
  • Občanská vybavenost

Lyžařský infokoutek – Kronplatz – Plan de Corones

Oficiální stránky střediska: KRONPLATZ – PLAN DE CORONES



Čtěte další články o lyžování v Itálii!

_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka lyžařských zájezdů a ubytování v Itálii

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , , , , , , , , ,



2 komentářů k článku “Kronplatz – Plan de Corones”

  1. zdravim vsechny zimni nadsence, muzu jen potvrdit, že tohle středisko má fakt super U rampu a slušně vybavenej snowpark. I sjezdovky byly upravený a ubytko taky paráda. Rozhodně víc místa než ve Francii :) …ale tam je zase nejlepší lyžovačka…včechno má svý + a – :)

  2. 3telegraphic 13.01.2022 v 00:56

    1saturday


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist