Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Lyžařské informace

Lyžařské regiony v Itálii

Lyžařské oblasti v Itálii

Lyžařské areály v Itálii

Lyžařská střediska v Itálii

Jižní Tyrolsko

Trentino

Lombardie

Valle d'Aosta

Friuli

Piemonte

Benátsko

Abruzzo

Dolomiti Superski

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Val Gardena

Populární zimní středisko Val Gardena se rozkládá v údolí Gröden a každý vášnivý lyžař zde najde to nejlepší, co se dá od ideálního zimního alpského střediska očekávat. Tak třeba prosluněné, 175 km dlouhé sjezdovky, velkou pozemní lanovku, kvalitní systém umělého zasněžování i zvýhodněné skipasy.

Ne nadarmo je Val Gardena opakovaným vítězem soutěže o nejlepší lyžařské středisko na světě.

Popis střediska – Val Gardena

LYŽOVÁNÍ Počet / Km PŘEPRAVA   INFORMACE  
Modré sjezdovky: 50 / 56 km 41 Nadmořská výška: 1 060 – 2 518 m
Červené sjezdovky: 72 / 101 km 7 Převýšení areálu: 1 458 m
Černé sjezdovky: 9 / 17,5 km 4    
Snowboard park: 3 28 Z Prahy: 625 km
Běžkařské tratě: 102 km 1 Z Brna: 700 km
Celkem sjezdovek: 131 / 174,5 km Celkem: 81 Celková kapacita: 118 300 osob/h

Val Gardena

Ve středisku Val Gardena se můžete těšit na dlouhatánské sjezdovky o délce bezmála 175 kilometrů. Navíc, pořídíte-li si plošně rozšířený skipas, můžete najezdit až úctyhodných 230 kilometrů, takže budete-li chtít, nemusíte sundat lyže z nohou třeba celý den!

Val Gardena se však může chlubit i kouzelnými scenériemi Dolomit, moderním, pohodlným a především rychlým přepravním zařízením a v neposlední řadě také podzemní dráhou. Co se týče lyžařských podmínek, můžete se těšit jak na pestrou paletu volného terénu, tak na extremní lyžování.

Jak už to u každého kvalitního lyžařského střediska bývá, ani ve Val Gardena nemohou scházet výborné sněhové podmínky po celou sezónu (tedy od prosince do dubna). Pokud nejsou sněhové podmínky ideální, je ve Val Gardena k dispozici systém umělého zasněžování.

Mezi velké plusy střediska se rozhodně řadí také nedozírné skialpinistické možnosti, dokonalá úprava sjezdovek, expozice tratí na všechny světové strany (aneb cestujte při lyžování za sluníčkem!) a v neposlední řadě i slavný sjezd Saslong, který pokořují lyžaři z celého světa v průběhu Světového poháru.

Vášnivé a zkušené lyžaře ve Val Gardena potěší také největší evropská náhorní plošina Altopiano dello Sciliar. Ta láká na 60 kilometrů méně náročných sjezdovek, které jsou ideální především pro lyžaře-začátečníky a nebo pro ty, kteří si chtějí lyžování užít v klidu a pohodě. Kromě toho jsou střediska Siusi, Castelrotto a Fié cenově lépe dostupná.

Mezi velké výhody se řadí také široké „polyžařské“ vyžití. Zabavit se můžete na tenisových a squashových kurtech, zahrát si indoor golf a nebo navštívit snowpark či dva měřené letmé úseky. Ve prospěch Val Gardena hovoří i upravená sáňkařská dráha, 102 kilometrů bílých stop či bazén v Ortisei. Zkrátka a dobře, středisko nabízí kvalitně strávenou zimní dovolenou.

Ale to stále není vše. Na závěr si neodpustíme zmínit ani to, že právě Val Gardena je z brennerské dálnice dobře dostupná. A jako bonus zde můžete počítat s pestrým výběrem ubytovacích kapacit za skvělou cenu a v neposlední řadě i se specifickou kulturou města, která Vás uchvátí.

Val Gardena

Jako první nevýhodu Val Gardena lze zmínit vysokou časovou náročnost při přesunu z Alpe di Siusi na Marmoladu. Dalším mínusem střediska jsou přelidněné a pro začátečníky náročné úseky zapojené do Sella Rondy.

Návštěvníky nejspíš nepotěší ani chybějící skibusové propojení mezi Siusi a Ortisei. Musí se sem dostat na lyžích a kromě toho musíte absolvovat půl kilometrový úsek v centru Ortesei po svých.

V důsledku kvality služeb je ve středisku zcela normální, že sem jezdí pravidelná klientela a ubytovací kapacita menších a středních rozměrů je takřka neustále přeplněná. A to i přesto, že zde musíte počítat s vyššími cenami nejen za ubytování, ale také poskytované služby.

Skipasy – Val Gardena

Platí zde dva typy skipasů:


Val Gardena
Platí pro skiareály Val Gardena / Alpe di Siusi a Castelrotto, tedy pro všechna přepravní zařízení označená ve skimapě číslem. Z důvodu napojení střediska na Sella Rondu a jen o málo nižší ceny oproti skipasu Dolomiti Superski není obvykle zprostředkováván cestovními kancelářemi.

Dolomiti Superski
Platí neomezeně ve všech 12 střediscích Dolomiti Superski.

Vybavení střediska – Val Gardena

    Sport a zábava

  • Měřené úseky sjezdovek
  • Sáňkařské dráhy
  • Paragliding a tandemové seskoky
  • Heliski
  • Bruslení
  • Krytý plavecký bazén
  • Tenis
  • Squash
  • Golf
  • Bowling
  • Noční lyžování
  • Lyžařské školy
  • Dětské parky
  • Zdarma kyvadlová autobusová doprava
  • Půjčovna lyží a servis
  • Samoobsluha
  • Obchod se sportovními potřebami
  • Občanská vybavenost
  •  

Lyžařský infokoutek – Val Gardena


Oficiální stránky střediska: VAL GARDENA

Oficiální stránky střediska: ALPE DI SIUSI



Čtěte další články o lyžování v Itálii!

_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka lyžařských zájezdů a ubytování v Itálii

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , , , , , , , , ,



3 komentářů k článku “Val Gardena”

  1. Ahojte, tak na Itálii nedám dopustit. Dlouho jsme jezdili na hory do Francie, která je fakt rájem, ale pak nás odradili ty dlouhé cesty z ČR a celkem vyšší ceny za vše…jídlo, ubyování atd. Pak jsme okusili Itálii a naprosto jsme se do ní zamilovali :) Do střediska Val Gardena se chystáme v březnu a už teď se moc těším, protože jsem slyšela, že mi letos Ježíšek přinese nové lyže :). Jen doporučuju zakoupit ubytování včas ať pak nejste zklamaní. Lyžování 3x zdar :)

  2. Val Gardena patří k nejlepším lyžařským střediskům v Itálii, což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Jen je trochu drahá. Ale zase tady člověk dostane za své peníze skutečnou kvalitu a to se počítá.

  3. 2employment 12.01.2022 v 22:56

    2greenhouse


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist