Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Lyžařské informace

Lyžařské regiony v Itálii

Lyžařské oblasti v Itálii

Lyžařské areály v Itálii

Lyžařská střediska v Itálii

Jižní Tyrolsko

Trentino

Lombardie

Valle d'Aosta

Friuli

Piemonte

Benátsko

Abruzzo

Dolomiti Superski

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Tre Valli

Lyžařské středisko Tre Valli, nebo-li Tři údolí, je z jedné strany obklopeno Val Di Fiemme a z druhé strany Val di Fassa. Tre Valli (Moena – Lusia / Passo S. Pellegrino / Falcade) je známo také díky tomu, že je součástí komplexu Dolomity SuperSki.

A čím se může ještě pochlubit? Sluncem zalitými sjezdovkami, pohodlným přepravním zařízením, kvalitní úpravou lyžařského terénu o délce 100 kilometrů i čtyřmi nevídanými snowparky. Tre Valli zkrátka uspokojí každého náročnějšího lyžaře. Chcete se o středisku dozvědět detaily? Čtěte dál!

Popis střediska – Tre Valli

LYŽOVÁNÍ Počet / Km PŘEPRAVA   INFORMACE  
Modré sjezdovky: 26 / 37,1 km 15 Nadmořská výška: 1 190 – 2 517 m
Červené sjezdovky: 19 / 31,1 km 2 Převýšení areálu: 1 327 m
Černé sjezdovky: 6 / 6,8 km 1    
Snowboard park: 4 8 Z Prahy: 740 km
Běžkařské tratě: 62 km 1 Z Brna: 815 km
Celkem sjezdovek: 51 / 75 km Celkem: 27 Celková kapacita: 42 000 osob/h


Tre Valli:
Moena – Lusia | Passo S. Pellegrino | Falcade

Tre Valli leží v jižní části Marmolady a sezóna tady trvá od prosince do začátku května. A čím je Tre Valli zajímavé a odlišné od ostatních středisek?

Tre Valli

Ve Tre Valli se můžete těšit na pestrou lyžařskou nabídku, která je zaručena díky dvěma nedalekým skiareálům. Nadchnout Vás může v první řadě Passo San Pellegrino / Falcade, kde si přijdou na své milovníci pestré lyžařské turistiky.

Čeká zde na Vás totiž řada dlouhých lyžařských itinerářů, jimž vévodí 11,5 km dlouhá sjezdovka vedoucí z Col Margherita do Falcade. Nicméně je třeba ve Tre Valli počítat i s poněkud limitovanou nabídkou tratí pro lyžařské experty.

Příznivci černých sjezdovek se také budou ve Tre Valli cítit jako v ráji. Najdete je směrem z Le Cune na Moenu. Jejich převýšení může být až 1 kilometr a sklony tu a tam doslova nahání hrůzu. Další výhodou Tre Valli je také to, že jeho vrchní partie nabízí tratě pro „lyžařský střed“. Třešničkou na dortu jsou pak abnormálně dlouhé, pozvolné s prosluněné sjezdovky, nacházející se směrem do Bellamonte. Tady si zase užijí lyžaři, kteří se nechtějí na lyžích zcela vyčerpat.

Pro mnohé z Vás bude jistě velmi zajímavá také nabídka volného terénu, táhnoucí se na bílých pláních pod vrcholem Cima Uomo. Jako příjemný bonus mnozí z Vás ve Tre Valli uvítají orientaci tratí na různé světové strany, kvalitu sněhové pokrývky i vybavenou školku na sněhu pro děti na Valboně.

Dalším velkým plusem Tre Valli jsou moderní, vysokokapacitní a rychlé sedačkové lanovky. Samozřejmostí je pak i kvalitní systém umělého zasněžování a každodenní perfektní úprava sjezdovek.

Ochuzeni nebudou ani „krotitelé prken“, tedy snowboardisté. Pro ty jsou tu připraveny 2 snowparky na San Pellegrinu a dva také na Lusii.

Obrovskou výhodou střediska Tre Valli je v neposlední řadě rozmanitá lyžařská nabídka v jeho bezprostřední blízkosti. V Civettě se ocitnete za 15 minut, v Moene za 10 minut a kousek odtud jsou i Latemar či lyžařský kolotoč Sella Ronda. Kromě toho, plošné skipasy Vám zaručují zážitky té nevyšší kvality.

Závěrem nelze nezmínit ani kvalitní ubytování v Tre Valli. Vybírat můžete mezi hotely, apartmány, stejně jako si můžete zvolit, zda bude ubytování lokalizováno na svahu či mimo něj. To samé platí o příslušenství, včetně bazénu. Záleží pouze na Vás, co vše si chcete v Tre Valli dopřát. Dokonalou dovolenou dokreslí již jen romantická Moena, brána do údolí Fassa, skrývající řadu obchodů i kaváren.

Tre Valli

Mezi hlavní nevýhody Tre Valli se řadí vzájemná nepropojenost oblastí Passo San Pellegrino / Falcade a Ski Area Alpe Lusia na lyžích. Je možno cestovat jen skibusem.

Dále malá nabídka náročných černých sjezdovek v rámci Passa San Pellegrino / Falcade a podprůměrná šíře volného terénu v období malé sněhové nadílky a také vyšší cena za ubytování ve středisku. Někomu se může příčit také klid a izolovanost oblastí Falcade – Caviola a Passo San Pellegrino. A nakonec nelze nezmínit ani zdejší slabší infrastrukturu, stejně jako chybějící veřejný bazén či kulturní vyžití.

Skipasy – Tre Valli

Také tady existují 3 typy skipasů:


Tre Valli
Platí pro skiareály Passo San Pellegrino / Falcade a Ski Area Alpe Lusia.

Kombinovaný skipas
Platí 3 až 5 dní jako Tre Valli a 1 až 3 dny jako Dolomiti Superski.

Dolomiti Superski
Snad nejvýhodnější skipas, platící neomezeně ve všech 12 střediscích Dolomiti Superski.

Vybavení střediska – Tre Valli

    Sport a zábava

  • Měřené úseky sjezdovek
  • Bruslení
  • Noční lyžování
  • Lyžařské školy
  • Dětské parky
  • Zdarma kyvadlová autobusová doprava
  • Půjčovna lyží a servis
  • Samoobsluha
  • Obchod se sportovními potřebami
  • Kino
  • Občanská vybavenost
  • Banka
  • Čerpací stanice
  • Doktor
  • Lékárna

Lyžařský infokoutek – Tre Valli

Oficiální stránky střediska: TRE VALLI



Čtěte další články o lyžování v Itálii!

_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka lyžařských zájezdů a ubytování v Itálii

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , , , , , , , , ,



2 komentářů k článku “Tre Valli”

  1. Ahoj, ten 11.5 km dlouhy sjezd byl fakt slusnej. Dalsi co me zaujalo byl pocet a kvalita upravenych cernych sjezdovek. Nechapu jak se do tak strmich casti dokaze rolba vyskrabat :)

  2. 2altering 12.01.2022 v 22:30

    2canteen


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist