Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Lyžařské informace

Lyžařské regiony v Itálii

Lyžařské oblasti v Itálii

Lyžařské areály v Itálii

Lyžařská střediska v Itálii

Jižní Tyrolsko

Trentino

Lombardie

Valle d'Aosta

Friuli

Piemonte

Benátsko

Abruzzo

Dolomiti Superski

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Val di Fiemme / Obereggen

Val di Fiemme, nazýváno také jako „Brána Dolomit“, je rájem lyžařů. Ti se zde mohou těšit na vynikající podmínky pro lyžování v podobě 100 km dlouhých sjezdovek, udržovaných vleků či moderního přepravního zařízení. Na své si však přijdou také snowboardisté a nebo bruslaři.

Milovníci sluníčka zase ocení azurovou oblohu a po dlouhém dni přijde vhod také nějaká ta kulinářská specialita. To vše lyžařské středisko Val di Fiemme nabízí! Chcete znát detaily? Pak čtěte dál!

Popis střediska – Val di Fiemme / Obereggen

LYŽOVÁNÍ Počet / Km PŘEPRAVA   INFORMACE  
Modré sjezdovky: 39 / 42,2 km 29 Nadmořská výška: 860 – 2 388 m
Červené sjezdovky: 40 / 55,9 km 7 Převýšení areálu: 1 528 m
Černé sjezdovky: 14 / 17,2 km 0    
Snowboard park: 5 7 Z Prahy: 705 km
Běžkařské tratě: 150 km 1 Z Brna: 780 km
Celkem sjezdovek: 115,3 / 93 km Celkem: 44 Celková kapacita: 76 600 osob/h

 

Val di Fiemme se nachází v severoitalské oblasti Trentino, jež leží v nadmořské výšce 860 – 2 388 metrů. Sezóna trvá ve Val di Fiemme / Obereggen od prosince do dubna a v průběhu těchto měsíců sem zavítají i čeští lyžaři. Z Prahy je totiž Val di Fiemme vzdáleno jen 705 km a z Brna 780 km.

Každé lyžařské středisko má své plusy i mínusy. Stejně tak Val Di Fiemme / Obereggen. Proto se na ně společně podívejme!

Val di Fiemme / Obereggen

Velkou pýchou Val di Fiemme je 115 km sjezdových tratí všech obtížností. Na své si tedy přijde každý lyžař. Chcete-li si ve Val di Fiemme natrénovat kondici, můžete tak učinit na 150 km dlouhé běžecké trati.

Jedinečnost Val Di Fiemme / Obereggen podtrhuje nejmodernější přepravní zařízení, které nemá v celoevropském měřítku konkurenci. Momentálně Val di Fiemme nabízí 7 přepravních kabin, 28 sedaček a 11 vleků. Díky tomu se za hodinu přepraví až 77 000 osob. Motto areálu znějící „méně času na lanovce, více času na sjezdovce“ je tedy do puntíku naplněno.

Další obrovskou výhodou Val Di Fiemme / Obereggen jsou také lyžařské terény různých úrovní, které umožňují lyžařské vyžití začátečníkům, dětem i zdatnějším lyžařům. Poslední jmenované jistě potěší vysoké procento černých sjezdovek a nebo různorodé skitoury pod ski centrem Latemar. Během návštěvy ve Val Di Fiemme si můžete vyzkoušet i náročnou Moenu a nebo si dát oddech při pohodové Bellamonte.

Chcete-li si ve Val Di Fiemme / Obereggen dopřát co nejvíce lyžařských zážitků, avšak nepohrdnete ani výhledem na nádhernou okolní přírodu, určitě Vás potěší nově vybudovaná červená sjezdovka. Zkrátka však ve Val di Fiemme nepřijdou ani vyznavači bílé stopy. Účastnit se mohou například mezinárodního běhu – Marcialonga, který se koná poslední lednovou neděli, či obhlédnout proslulé závodní okruhy, jenž okusila na vlastní kůži také Kateřina Neumannová.

A jak je to ve Val Di Fiemme se sněhem? Moderní systém umělého zasněžení garantuje vynikající sněhové podmínky nejen v průběhu sezóny, ale také při jejím konci. Samozřejmostí je také skvělé značení jednotlivých tras, precizní úprava sjezdovek a snaha zajistit bezpečnost všech lyžařů.

Na své si však přijdou i snowboardisté, pro něž Val Di Fiemme připravilo 5 prvotřídních snowparků!

Návštěvníci s nadšením kvitují také možnost zakoupit si zvýhodněné skipasy, zahrnující vstup do bazénů, možnost bruslení, noční lyžování a skibusovou přepravu. Ve všech směrech dokonalou dovolenou ve Val di Fiemme pak završí nadstandardní ubytování s řadou doplňkových služeb, a to za velmi přijatelné ceny!

Val di Fiemme / Obereggen

Jak už bylo zmíněno, všechno má i své nevýhody. Na co si tedy dát ve Val Di Fiemme pozor? Pokud není sněhová nadílka bohatá, počítejte ve Val Di Fiemme s omezenou nabídkou volného terénu. Další nevýhodou je celková nepropojenost areálu.

Jsou zde totiž 4 větší a 4 menší samostatné areály. A konečně, není radno ve Val di Fiemme odkládat rezervaci. Ačkoliv je zde vysoká lůžková kapacita, termíny bývají brzy vyprodány. To je ale vše, co by se tomuto italskému ráji dalo vytknout!

Skipasy – Val di Fiemme / Obereggen

Na závěr jen zmíníme informace týkající skipasů. 
Existují 3 typy skipasů. První z nich,

Val di Fiemme / Obereggen
Platí pro skiareály Ski Center Latemar, Ski Area Alpe Lusia, Alpe Cermis, Passo Rolle, Passo Lavazé, Oclini, Nova Ponente a Monte S. Pietro.

Kombinovaný skipas
Platí 3 až 5 dní jako Val di Fiemme / Obereggen a 1 až 3 dny jako Dolomiti Superski.

Dolomiti SuperSki
Nejvýhodnější je však skipas Dolomiti Superski vztahující se ke 12 střediskům stejnojmenného areálu. V rámci nich máte zajištěn vstup do bazénů či skibusovou přepravu.

Vybavení střediska – Val di Fiemme / Obereggen


    Sport a zábava

  • Měřené úseky sjezdovek
  • Sáňkařská dráha
  • Paragliding a tandemové seskoky
  • Bruslení
  • Krytý plavecký bazén
  • Tenis
  • Golf
  • Bowling
  • Zdarma kyvadlová autobusová doprava
  • Půjčovna lyží a servis
  • Kino
  • Samoobsluha
  • Obchod se sportovními potřebami
  • Banka
  • Čerpací stanice
  • Doktor
  • Lékárna

Lyžařský infokoutek – Val di Fiemme / Obereggen


Oficiální stránky střediska: VAL DI FIEMME
Oficiální stránky střediska: OBEREGGEN



Čtěte další články o lyžování v Itálii!

_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka lyžařských zájezdů a ubytování v Itálii

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , , , , , , , , ,



2 komentářů k článku “Val di Fiemme / Obereggen”

  1. Zdravím, tak přesně sem se letos v únoru chystáme. Už se nemůžu dočkat. Mimochodem, hezky a přehledně zpracovaná stránka. Chválím. ;)

  2. 1enhancement


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist