Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Lyžařské informace

Lyžařské regiony v Itálii

Lyžařské oblasti v Itálii

Lyžařské areály v Itálii

Lyžařská střediska v Itálii

Jižní Tyrolsko

Trentino

Lombardie

Valle d'Aosta

Friuli

Piemonte

Benátsko

Abruzzo

Dolomiti Superski

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Valle Isarco

Středisko Valle Isarco ležící v severoitalské provincii Alto Adige, se může pyšnit nejen třemi kvalitními skiareály a výbornými podmínkami pro lyžování, ale také dlouhatánskými sjezdovkami, nádhernou přírodou, širokým kulturním vyžitím a v neposlední řadě i moderními přepravními zařízeními.


 

Popis střediska – Valle Isarco

LYŽOVÁNÍ Počet / Km PŘEPRAVA   INFORMACE  
Modré sjezdovky: 20 / 16 km 11 Nadmořská výška: 777 - 2 512 m
Červené sjezdovky: 29 / 55,5 km 0 Převýšení areálu: 1 735 m
Černé sjezdovky: 5 / 14,8 km 11    
Snowboard park: 1 11 Z Prahy: 615 km
Běžkařské tratě: 75 km 0 Z Brna: 690 km
Celkem sjezdovek: 54 / 86,3 km Celkem: 30 Celková kapacita: 41 800 osob/h

 

Bonusem pak budiž výborná dostupnost z ČR přes brennerskou dálnici a prosluněná obloha po celý rok. Chcete mít záruku skvěle prožité dovolené na horách? Valle Isarco na Vás již netrpělivě čeká!

Valle Isarco, jedno z nejzajímavějších středisek v rámci Dolomity SuperSki, se těší popularitě u lyžařů ze všech kontů světa. Co činí Valle Isarco jedinečným? Na jeho plusy se nyní společně podívejme!

Valle Isarco

Valle Isarco je výborně dostupné z brennerské dálnice a pyšnit se může 3 kvalitními skiareály – Plose, Gitschberg a Jochtal. Nespornou výhodou Valle Isarco je i to, že si zde přijdou na své všichni lyžaři. Jsou zde totiž k mání všechny typy sjezdovek, a to v příjemně vyváženém poměru.

Zalyžují si tedy jak začátečníci, tak i ti zdatnější z Vás. Nepřehlédnutelnou dominantou Valle Isarco je majestátná hora Plose, jež nabízí mimo jiné i nejdelší sjezdovku jižních Tyrol, Trametsch. Její střední a spodní část je zdejší nejdelší černou sjezdovkou. Za objevení však ve Valle Isarco stojí i sousední skiareály Gitschberg a Jochtal. Nutno dodat, že právě ony jsou na špici lyžařských středisek v Itálii.

Další výhodou Valle Isarco je moderní přepravní zařízení, prvotřídně upravené tratě a samozřejmě také rozsáhlý systém umělého zasněžování, který garantuje výborné sněhové podmínky po celou zimní sezónu.

Také snowboardisté si ve Valle Isarco přijdou na své. Pro ně je tu připraven snowpark závodních parametrů ve Val Croke. Ani milovníci všech druhů sportu nebudou ve Valle Isarco ochuzeni. Mohou si tu zaplavat, zabruslit, zahrát squash či bowling a nebo si zajezdit na koních. Kromě toho se ve Valle Isarco můžete účastnit četných kulturních a společenských akcí v netradičním prostředí u dolní stanice kabinové lanovky na Plose. Za zmínku pak jistě stojí i romantické, gotické město Brixen proslulé díky muzeu, které dokumentuje sklonek života spisovatele Karla Havlíčka Borovského. Ve Valle Isarco tedy nuda nebude!

Valle Isarco se může pochlubit i kvalitním ubytováním. Nabízí různorodé ubytovací kapacity, které se neustále zvyšují. A v neposlední řadě je třeba vyzdvihnout cenovou dostupnost Valle Isarco. Svými cenami i kvalitou služeb konkuruje i Trentinu a řadí se mezi špičku v oblasti Alto Adige. Pokud tedy chcete zažít nezapomenutelnou dovolenou, ale nechcete zruinovat svůj účet a zároveň jezdit daleko, Valle Isarco je tou správnou volbou!

Valle Isarco

Jak už to tak u lyžařských středisek bývá, ani Valle Isarco není bezchybné. Jaké jsou tedy jeho neduhy? V první řadě je třeba zmínit vyšší časovou náročnost, s kterou budete muset počítat, budete-li se chtít přemístit mezi Plose a středisky Gitschberg a Jochtal.

Další nevýhoda Valle Isarco vyplývá z jeho nadmořské výšky. Omezuje totiž příznivce volného terénu.

Samotná poloha Valle Isarco může být též limitující. Přesuny mimo středisko mohou vcelku trvat. Celkový dojem z Valle Isarco může pokazit i všelijak fungující kabinová lanovka (číslo 201) směřující z Rio di Pusteria. Její horní stanice je navíc dost vzdálená od již propojeného areálu Gitschberg. Do „mínusů“ na závěr zařadíme také složitější výběr dovolenkové lokality. Polohu můžete vybírat na klidných svazích, ale také v živějších městech, jenž jsou vzdálená od lyžařských terénů. To je ale vše, co by se dalo středisku Valle Isarco vytknout!

Skipasy – Valle Isarco

Závěrem zmíníme už jen informace týkající se skipasů.
Ve Valle Isarco si můžete zakoupit 3 typy skipasů:

Sextner Dolomiti
Platí pro skiareály Monte Elmo, Croda Rossa, Padola, Baranci, Sesto, Dobbiaco a Bagni di Braies Vecchia.

Kombinovaný skipas
Platí 3 až 5 dní jako Sextner Dolomiti a 1 až 3 dny jako Dolomit Superski.

Dolomit SuperSki
Platí neomezeně ve všech 12 střediscích tohoto komplexu. Stačí si jen vybrat!

Vybavení střediska – Valle Isarco

    Sport a zábava

  • Měřené úseky sjezdovek
  • Sáňkařská dráha
  • Paragliding a tandemové seskoky
  • Bruslení
  • Krytý plavecký bazén
  • Tenis
  • Squash
  • Golf
  • Bowling
  • Zdarma kyvadlová autobusová doprava
  • Půjčovna lyží a servis
  • Samoobsluha
  • Obchod se sportovními potřebami

Lyžařský infokoutek – Valle Isarco

Oficiální stránky střediska: VALLE ISARCO



Čtěte další články o lyžování v Itálii!

_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka lyžařských zájezdů a ubytování v Itálii

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , , , , , , , , ,



Zatím 1 komentář k článku “Valle Isarco”

  1. 1counsellor 12.01.2022 v 23:51

    2nonprofit


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist